Hva er de metriske lengdeenhetene?
Hva er de metriske lengdeenhetene?

Video: Hva er de metriske lengdeenhetene?

Video: Hva er de metriske lengdeenhetene?
Video: Metric Units of Length | Convert mm, cm, m and km 2024, Kan
Anonim

De vanligste enhetene vi bruker for å måle lengde i det metriske systemet er millimeter, centimeter , måler , og kilometer. Millimeteren er den minste vanlige enheten i det metriske systemet. Forkortelsen for millimeter er mm (for eksempel 3 mm).

Hva er standard lengdeenhetene derav?

Så vår standard måleenhet for lengde i USA er miles, og i resten av verden er den det kilometer . I en mindre skala, som for eksempel å måle lengden på en penn, bruker vi tommer i USA og centimeter i resten av verden. Andre amerikanske mål som vi bruker for lengde er fot og yards.

På samme måte, hva er de metriske enhetene i rekkefølge fra minste til største? De millimeter (mm) er det minste metriske lengdemålet og er lik 1/1000 av a måler . De centimeter ( cm ) er den nest største lengdeenheten og er lik 1/100 av a måler . De desimeter (dm) er den nest største lengdeenheten og er lik 1/10 av a måler.

Dessuten, hva er den metriske enheten for meter?

Det metriske systemet er basert på 10s. For eksempel 10 desimeter lag en meter (39,37 tommer). Deci- betyr 10; 10 desimeter lage en måler. Centi- betyr 100; 100 centimeter utgjør en meter.

Hva er de 7 grunnleggende måleenhetene?

Det er syv grunnleggende enheter i SI-systemet: den måler (m), kilogram (kg), sekund (s), kelvin (K), ampere (A), mol (mol) og candela (cd).

Anbefalt: