Innholdsfortegnelse:

Hva mener du med kryssmultiplikasjonsmetoden?
Hva mener du med kryssmultiplikasjonsmetoden?

Video: Hva mener du med kryssmultiplikasjonsmetoden?

Video: Hva mener du med kryssmultiplikasjonsmetoden?
Video: what is cross multiplication#shorts #viral #maths #multiplication #MATHSFUN 2024, Mars
Anonim

Fremgangsmåte. I praksis er metode av kryss - multiplisere betyr at vi formerer oss telleren på hver (eller én) side ved nevneren på den andre siden, og krysser effektivt begrepene over. vi kan formere oss begrepene på hver side med samme tall og begrepene vil forbli lik.

Dessuten, hva er definisjonen på kryssmultiplikasjonsmetode?

Definisjon av kryss multiplisere . intransitivt verb.: å fjerne en ligning av brøker når hver side består av fraaksjon med en enkelt nevner ved multiplisere telleren på hver side ved nevneren på den andre siden og setter likhetstegn mellom de to produktene som er oppnådd.

På samme måte, hvorfor korsformerer vi oss? Når studenter kryss multiplisere mens de løser proporsjoner, er de det egentlig multiplisere begge sider av ligningen ved produktene av de to nevnerne. Det som skjer er at hver nevner opphever en av faktorene på hver side, slik at det virker som om du nettopp har kryssmultipliserte.

For det andre, hvordan løser du kryssmultiplikasjonsmetoden?

Metode for kryssmultiplikasjon

  1. Den neste metoden for å løse lineære ligninger i to variabler som vi skal lære om er metoden for kryssmultiplikasjon.
  2. La oss se trinnene som følges mens vi løser den lineære ligningen med metoden for kryssmultiplikasjon:
  3. Anta to lineære ligninger være.
  4. EN1 x + B1y + C1 = 0, og.
  5. EN2x + B2y + C2 = 0.

Hvordan vet du når du skal krysse multiplisere?

Vel, til kryss multiplisere dem deg multiplisere telleren i den første brøken ved nevneren i denne andre brøken, skriv deretter ned tallet. Så du multiplisere telleren for den andre brøken med nevneren til den første brøken.

Anbefalt: