Hva er temaet for gjemmestedet?
Hva er temaet for gjemmestedet?

Video: Hva er temaet for gjemmestedet?

Video: Hva er temaet for gjemmestedet?
Video: Hjemmekontor - hva betyr det for arbeidet? | Arbeidsmiljørådet podkast 2024, April
Anonim

TEMAER . Det viktigste tema av denne historien er Guds kjærlighet er alltid der uansett hvor mørke skyggene som faller over oss. Dette tema overløper hendelsene i historien ettersom Corrie og Betsie alltid kommer tilbake til det når fortvilelsen truer med å innhente dem. En annen tema involverer ideen om kjærlighet til våre medmennesker.

Vet også hva som skjer i gjemmestedet?

Mistenkt for skjule Jøder og tatt for å bryte rasjoneringsregler, blir de sendt til en konsentrasjonsleir, hvor deres kristne tro holder dem fra fortvilelse og bitterhet. Betsie dør til slutt, men Corrie overlever, og må etter krigen lære å elske og tilgi sine tidligere fangefangere.

På samme måte, hva er hovedkonflikten i gjemmestedet? De hovedkonflikt av historien var da Booms ble sendt i fengsel for skjule jødene. Det var tragisk at Casper og Betsie døde mens de satt i fengsel, men problemet ble løst ved at Corrie ble sluppet ut av fengselet.

Bare så, hvorfor heter gjemmestedet The Hiding Place?

Tittelen refererer til både det fysiske gjemmested at familien ti Boom skjulte jøder for nazistene og også for det bibelske budskapet i Salme 119:114: "Du er min gjemmested og mitt skjold: jeg håper på ditt ord."

Hvem spilte Corrie Ten Boom?

Da nazistene invaderte Nederland i 1940, Corrie (Jeannette Clift George) og resten av familien hennes lar jøder gjemme seg i en del av hjemmet deres som er spesielt ombygd av medlemmer av den nederlandske motstanden.

Anbefalt: