Innholdsfortegnelse:

Hva er en fullstendig nøytraliseringsreaksjon?
Hva er en fullstendig nøytraliseringsreaksjon?

Video: Hva er en fullstendig nøytraliseringsreaksjon?

Video: Hva er en fullstendig nøytraliseringsreaksjon?
Video: Neutralization Reactions 2024, Kan
Anonim

nøytralisering , kjemisk reaksjon , ifølge Arrhenius-teorien om syrer og baser, der en vannløsning av syre blandes med en vannløsning av base for å danne et salt og vann; dette reaksjon er fullstendig bare hvis den resulterende løsningen verken har sure eller basiske egenskaper.

Her, hva er et eksempel på en nøytraliseringsreaksjon?

Nøytraliseringsreaksjon . Nøytralisering er en type kjemikalie reaksjon der en sterk syre og sterk base reagere med hverandre for å danne vann og salt. Bistikk er sur i naturen, og det er grunnen til at et husholdningsmiddel mot bistikk er natron eller natriumbikarbonat, som er et grunnleggende stoff.

Videre, hva er en nøytraliseringsreaksjonsligning? EN nøytraliseringsligning er et kjemikalie reaksjon som involverer kombinasjonen av en sterk syre og en sterk base. Produktene til en slik reaksjon er vanligvis vann og et salt. Kjemikaliet formel for saltsyre er HCl og kjemikaliet formel for natriumhydroksid er NaOH.

Så, hvordan identifiserer du en nøytraliseringsreaksjon?

EN nøytralisering er en dobbel forskyvning reaksjon hvor ett av produktene er vann. I en nøytraliseringsreaksjon , vil det være en "H" i den ene reaktanten og en "OH" i den andre reaktanten. Ett av produktene vil vanne, H-OH (H2O).

Hva er noen eksempler på nøytralisering?

Her er noen måter nøytralisering brukes på:

  • Bønder bruker kalk (kalsiumoksid) for å nøytralisere sur jord.
  • Magen din inneholder saltsyre, og for mye av dette forårsaker fordøyelsesbesvær. Syrenøytraliserende tabletter inneholder baser som magnesiumhydroksid og magnesiumkarbonat for å nøytralisere den ekstra syren.
  • Bistikk er sure.

Anbefalt: