Hvordan bruker du det grunnleggende telleprinsippet?
Hvordan bruker du det grunnleggende telleprinsippet?

Video: Hvordan bruker du det grunnleggende telleprinsippet?

Video: Hvordan bruker du det grunnleggende telleprinsippet?
Video: Grunnleggende innføring i Excel (2010) 2024, Kan
Anonim

De Grunnleggende telleprinsipp (også kalt telleregel ) er en måte å finne ut antall utfall i et sannsynlighetsproblem. I utgangspunktet multipliserer du hendelsene sammen for å få det totale antallet utfall.

Folk spør også, hva er grunnleggende telleprinsipp med et eksempel?

De grunnleggende telleprinsipp sier at hvis det er p måter å gjøre én ting på, og q måter å gjøre en annen ting på, så er det p×q måter å gjøre begge tingene på. Eksempel 1: Anta at du har 3 skjorter (kall dem A, B og C), og 4 par bukser (kall dem w, x, y og z). Da har du. 3×4=12.

I tillegg, hva er de forskjellige telleprinsippene? De tre første prinsipper -stabil orden, en-til-en korrespondanse og kardinalitet-betraktes som "HVORDAN" av teller.

Man kan også spørre seg hvordan et trediagram forholder seg til det grunnleggende telleprinsippet?

Valgene er nedenfor. Tegn en trediagram for å finne det totale antallet mulige utfall. De grunnleggende telleprinsipp vil tillate oss å ta den samme informasjonen og finne de totale utfallene ved hjelp av en enkel beregning.

Betyr orden noe i grunnleggende telleprinsipp?

De Grunnleggende telleprinsipp sier at vi multipliserer disse resultatene for å få det totale antallet muligheter. Imidlertid gir det produktet oss antall permutasjoner, når rekkefølge saker. De Grunnleggende telleprinsipp igjen forteller oss hvor mange ganger en gruppe på 4 personer vil dukke opp i permutasjonslisten.

Anbefalt: