Krever glyserol membranproteiner for å krysse membranen?
Krever glyserol membranproteiner for å krysse membranen?

Video: Krever glyserol membranproteiner for å krysse membranen?

Video: Krever glyserol membranproteiner for å krysse membranen?
Video: MEMBRANE PROTEINS - Types and Functions 2024, Mars
Anonim

glyserol er lipidløselig så det diffunderer ved enkel diffusjon direkte gjennom cellen membran mens glukose er et polart molekyl, så diffunderer det via tilrettelagt diffusjon som betyr det behov en kanal protein å fungere, og dette betyr at overflatearealet for glukose å komme inn er mindre enn det for glyserol.

På samme måte kan du spørre, kan proteiner passere gjennom cellemembranen?

Membranproteiner De cellemembran er selektivt permeabel. Større molekyler som glukose krever en spesifikk transport protein for å lette deres bevegelse på tvers av cellemembran . Veldig store molekyler som f.eks proteiner er for store til å flytte gjennom cellemembranen som sies å være ugjennomtrengelig for dem.

Vet også, hva er de 3 proteinene i cellemembranen? Basert på deres struktur, er det viktigste tre typer av membranproteiner : den første er integrert membranprotein som er permanent forankret eller en del av membran , den andre typen er perifer membranprotein som bare er midlertidig festet til lipid-dobbeltlaget eller til annen integral proteiner , og den tredje

Spørsmålet er også, hvordan forbinder proteiner med membraner?

Proteiner Samhandle med Membraner på forskjellige måter Mest integrert proteiner inneholder rester med hydrofobe sidekjeder som interagerer med fettacylgrupper i membran fosfolipider, og dermed forankre protein til de membran . Mest integrert proteiner spenner over hele fosfolipid-dobbeltlaget.

Hvilke molekyler kan passere gjennom cellemembranen?

Strukturen til lipid-dobbeltlaget tillater små, uladede stoffer som oksygen og karbondioksid, og hydrofobe molekyler som lipider, til passere gjennom cellemembranen , ned deres konsentrasjonsgradient, ved enkel diffusjon.

Anbefalt: