Hva brukes jodvann til?
Hva brukes jodvann til?

Video: Hva brukes jodvann til?

Video: Hva brukes jodvann til?
Video: Hva brukes transistor til 2024, Kan
Anonim

Bruk av vannsyre & Mer

Mest vanlig brukt som et sterkt reduksjonsmiddel på grunn av dets reduserende evne og surhet, den primære applikasjonen hydrojodsyre er brukes til er produksjonen av eddiksyre syre . Selv om eddiksyre syre er giftig for mennesker i sin konsentrerte form, er det det grunnleggende kjemikaliet brukt å produsere eddik.

På samme måte, er jodvann farlig?

Saltsyre er en farlig væske som må brukes med forsiktighet. De syre i seg selv er etsende, og konsentrerte former frigjør surt tåker som også er det farlig . Hvis syre eller tåke kommer i kontakt med hud, øyne eller indre organer, kan skaden være irreversibel eller til og med dødelig i alvorlige tilfeller.

er hydrogenjodid en sterk syre? Hydrogenjodid (HI) er et diatomisk molekyl og hydrogen halogenid. Vandige løsninger av HI er kjent som hydrojod syre eller hydriodisk syre , a sterk syre . Hydrogenjodid og hydroiodisk syre er imidlertid forskjellige ved at førstnevnte er en gass under standardbetingelser, mens den andre er en vandig løsning av gassen.

På samme måte, hvilken type forbindelse er jodvannsyre?

jod forbindelser … hydrogenjodid (HI), kjent som hydrojodsyre , er en sterk syre som brukes til å fremstille jodider ved reaksjon med metaller eller deres oksider, hydroksider og karbonater.

Hva er pH til jodvannsyre?

De pH av hydrojodsyre 1.85. Hydrojodsyre er en sterk syre med formelHI.

Anbefalt: