Hvilken ape er vi mest i slekt med?
Hvilken ape er vi mest i slekt med?

Video: Hvilken ape er vi mest i slekt med?

Video: Hvilken ape er vi mest i slekt med?
Video: Humans Are Apes (& Here's Why) ~ with Anthropologist ZACHARY COFRAN 2024, Kan
Anonim

Helt siden forskere sekvenserte sjimpansgenomet i 2005, har de visst at mennesker deler omtrent 99 % av DNAet vårt med sjimpanser, noe som gjør dem til våre nærmeste levende slektninger.

Også å vite er hvilke aper som er nærmest mennesker?

Sammen med det vanlige sjimpanse , er bonoboen den nærmeste bevarte slektningen til mennesker.

Foruten ovenfor, deler mennesker og aper en felles stamfar? Mennesker og aper er begge deler primater . Men mennesker ikke stammer fra aper eller andre primater som lever i dag. Vi deler en felles ape stamfar med sjimpanser. Den levde for mellom 8 og 6 millioner år siden.

Dessuten, hva har mennesker og aper til felles?

Levende Primater Mennesker er primater –en mangfoldig gruppe som inkluderer rundt 200 arter. Fordi primater er relatert, de er genetisk like. Menneskelig DNA er i gjennomsnitt 96 % identisk med DNAet til våre fjerneste primatslektninger, og nesten 99 % identisk med våre nærmeste slektninger, sjimpanser og bonoboer.

Deler mennesker DNA med en banan?

Og mens den eggleggende og fjærkledde kroppen er ganske annerledes enn en mennesker , omtrent 60 prosent av kyllinggenene har en menneskelig gen-motpart. Til og med bananer overraskende fortsatt dele om lag 60 prosent av det samme DNA som mennesker.

Anbefalt: