Hva er atomnummeret lik antallet?
Hva er atomnummeret lik antallet?

Video: Hva er atomnummeret lik antallet?

Video: Hva er atomnummeret lik antallet?
Video: What is Atomic Number equal to? 2024, Kan
Anonim

De atomnummer identifiserer unikt et kjemisk element. Den er identisk med siktelsen Nummer av kjernen. I en uladet atom , den atomnummer er også lik til Nummer av elektroner. Summen av atomnummer Z og Nummer av nøytroner N gir massenummer A av en atom.

På denne måten, hva er atomnummeret til et grunnstoff lik?

De atomnummer til et grunnstoff er lik de Nummer av protoner i kjernen. An element er den reneste formen av et stoff. Ved deling resulterer det i en stor Nummer av identiske atomer -Forutsatt at ingen isotoper er der. Atomer inneholder tre hovedtyper av partikler: protoner, nøytroner og elektroner.

Er også atomnummer lik antall elektroner? De Nummer av protoner i kjernen til atom er lik til atomnummer (Z). De antall elektroner i en nøytral atom er lik til Nummer av protoner. De massenummer av atom (M) er lik til summen av Nummer av protoner og nøytroner i kjernen.

Følgelig, hva representerer atomnummeret?

De atomnummer representerer eller står for den distinkte identiteten til et kjemisk grunnstoff. Det er vanligvis definert som Nummer eller protoner tilstede i en atom av et element, som også er lik Nummer av elektroner.

Hvorfor er atomnummeret lik protoner?

De atomnummer er lik ladningen på kjernen. Det derfor også er lik de Nummer av protoner i kjernen og også er lik numerisk Nummer av elektroner i nøytralen atom . De atomnummer har symbolet Z.

Anbefalt: