Hvor finner du amøber?
Hvor finner du amøber?

Video: Hvor finner du amøber?

Video: Hvor finner du amøber?
Video: Hvad er du?! 2024, Kan
Anonim

Dette amøbe liker å leve i varmt vann, inkludert varme innsjøer og elver, samt varme kilder. Organismen kan også finnes i varme bassenger som ikke er riktig klorerte, og i vannvarmere, sier CDC.

Så kan du se en amøbe?

Størrelsen på amøboidceller og arter er ekstremt varierende. Mesteparten av det frittlevende ferskvannet amøber ofte funnet i damvann, grøfter og innsjøer er mikroskopiske, men noen arter, for eksempel den såkalte "giganten amøber " Pelomyxa palustris og Chaos carolinense, kan være stor nok til se med det blotte øye.

Dessuten, hvordan ser en amøbe ut? En liten klatt fargeløs gelé med en mørk flekk inni - dette er hva en amøbe ser ut når det sees gjennom et mikroskop. Den fargeløse geléen er cytoplasma, og den mørke flekken er den cellekjernen. Amøber regnes vanligvis blant de laveste og mest primitive livsformene.

For det andre, hvordan vet du om du har en hjerne som spiser amøbe?

Symptomer på en Naegleria fowleri inkluderer alvorlig frontal hodepine, feber, kvalme og oppkast. Senere symptomer kan inkluderer også stiv nakke, anfall, endret mental status, hallusinasjoner og koma. Tegn infeksjon starter vanligvis noen dager etter svømming eller annen neseeksponering for forurenset vann.

Hvordan dreper amøbe deg?

I motsetning til de fleste vannbårne patogener, er det helt godartet hvis du drikk det. Det blir farlig bare når, takket være en person som nyter en dag i et badeland eller en rask skylling i en bekk, amøbe blir dratt fra bakteriebuffeten og feid inn i de mørke fordypningene i den menneskelige nesen.

Anbefalt: