Er en svamp en protist?
Er en svamp en protist?

Video: Er en svamp en protist?

Video: Er en svamp en protist?
Video: Old & Odd: Archaea, Bacteria & Protists - CrashCourse Biology #35 2024, Kan
Anonim

EN svamp er i hovedsak en flercellet organisme uten organer eller vev, men med spesialiserte celler, som skiller den fra små flercellede protister.

På samme måte spør folk, hvordan er svamper og protister forskjellige?

Svamper har spesialiserte celler som ligner delene til samme dyr i motsetning til en gruppe individuelle celler sammensatt av individuelle organismer. Protister er encellede, og lever isolert selv når det er en haug av dem stablet nær hverandre.

Spørsmålet er deretter, er en svamp en plante eller et dyr? En svamp er medlem av phylum Porifera. Det er et enkelt dyr med mange celler, men uten munn, muskler, hjerte eller hjerne. Det er fastsittende : den kan ikke bevege seg fra sted til sted slik de fleste dyr kan. En svamp er et dyr som vokser på ett sted som de fleste planter gjør.

Med tanke på dette, hva er en svamp klassifisert som?

Svamper utgjør fylum Porifera, og har blitt definert som fastsittende metazoer (flercellede immobile dyr) som har vanninntaks- og utløpsåpninger forbundet med kamre foret med choanocytter, celler med pisklignende flageller.

Er en svamp eukaryot eller prokaryot?

Bakterier og arkea er encellede organismer og de enkeltcellene er det prokaryot . Alle flercellede organismer og de encellede protistene er sammensatt av eukaryote celler. Dyrenes celler mangler cellevegger. Så selv om svamper ser overfladisk ut som planter eller til og med som klatter, de er faktisk dyr.

Anbefalt: