Hvorfor er sink en anode og kobber en katode?
Hvorfor er sink en anode og kobber en katode?

Video: Hvorfor er sink en anode og kobber en katode?

Video: Hvorfor er sink en anode og kobber en katode?
Video: ГИБДД УСТРОИЛИ ДОСМОТР НА КОПЕ! METAL DETECTING IN KALININGRAD REGION 2024, Kan
Anonim

I lukket krets flyter det en strøm mellom de to elektrodene. Sink oppfører seg som anode (tilførsel av elektroner) til den galvaniske cellen og kobber som katode (forbruker elektroner).

I forhold til dette, hvorfor er sink negativ og kobber positiv?

De kobber elektroden er positivt elektrode, og sink elektroden er negativ elektrode. Etter hvert som cellereaksjonen fortsetter, vil atomer av sink elektrode mister elektroner og beveger seg inn i løsningen som sink ioner. Samtidig får Cu2+ ioner elektroner ved kobber elektrode og form kobber metall.

Videre, hvorfor er kobber en katode? Elektroner kommer inn i kobber elektrode hvor de kombineres med kobber (II) ioner i løsningen, redusere dem til kobber metall. Elektroden der reduksjonen skjer kalles katode . De katode øker gradvis i masse på grunn av produksjonen av kobber metall. De katode er den positive elektroden.

I forhold til dette, er sink en anode eller katode?

Identifiser oksidasjons- og reduksjonsreaksjonene Etter konvensjon i standard cellenotasjon anode er skrevet til venstre og katode står skrevet til høyre. Så, i denne cellen: Sink er den anode (fast sink er oksidert). Sølv er katode (sølvioner reduseres).

Er kobber alltid en katode?

Cu avsettes som et fast metall på elektrodeoverflaten, uansett hva den er laget av. Kobber metall er, som det bestandig er ledende. Som et resultat av trinn 2 og 3 er det nå en kobber metall katode i stedet for en katode laget av et annet materiale.

Anbefalt: