Hvorfor er nollmeridian og ekvator viktig?
Hvorfor er nollmeridian og ekvator viktig?

Video: Hvorfor er nollmeridian og ekvator viktig?

Video: Hvorfor er nollmeridian og ekvator viktig?
Video: How To Find The Local Time Of A Place? 2024, Kan
Anonim

Ved å bruke ekvator og nominell meridian , kan vi dele verden inn i fire halvkuler, nord, sør, øst og vest. For eksempel er USA på den vestlige halvkule (fordi det er vest for nominell meridian ) og også på den nordlige halvkule (fordi den er nord for ekvator ).

Hva er viktigheten av ekvator og grunnmeridian?

De Ekvator skiller den nordlige og den sørlige halvkule. De Ekvator er på 0° breddegrad. De Prime Meridian skiller den østlige og den vestlige halvkule. De Prime Meridian renner gjennom Greenwich , England og er på 0° lengdegrad.

Dessuten, hva er forskjellen mellom prime meridian og ekvator? Ekvator er 0° breddegrad passerer gjennom midten av jorden horisontalt deler jorden i 2 like halvdeler, dvs. nord og sør. Prime Meridian er 0° lengdegrad passerer gjennom midten av jorden vertikalt deler jorden i 2 like halvdeler, dvs. øst og vest.

På samme måte spørs det, hvorfor er Prime Meridian viktig?

Alle lengdegrader er like betydning men ved hjelp av nominell meridian (0°lengdegrad) kan vi navigere enten vi skal østover eller vestover. Du kan si nominell meridian er grenselinjen mellom øst og vest på jorden. Det er også nyttig for å bestemme tidssone.

Hvorfor er ekvator så viktig?

De ekvator er viktig som referansepunkt for navigasjon og geografi. Det er en tenkt linje som deler jorden i to like halvdeler, og den danner halvveispunktet mellom Sydpolen og Nordpolen på 0 breddegrader, ifølge National Geographic.

Anbefalt: