Hva er en løsning i kjemi BBC Bitesize?
Hva er en løsning i kjemi BBC Bitesize?

Video: Hva er en løsning i kjemi BBC Bitesize?

Video: Hva er en løsning i kjemi BBC Bitesize?
Video: What is a Solution? | Chemistry Matters 2024, April
Anonim

EN løsning dannes når et oppløst stoff, vanligvis en løselig fast forbindelse, oppløses i en væske som kalles et løsemiddel, vanligvis vann.

Med tanke på dette, hva er en løsning BBC Bitesize?

Et oppløst stoff er stoffet som løses opp for å lage en løsning . I salt løsning , salt er det oppløste stoffet. Et løsemiddel er stoffet som løser opp - det løser opp det oppløste stoffet. I salt løsning , vann er løsningsmidlet. Når ikke mer løst stoff vil oppløses, sier vi at løsning er en mettet løsning.

På samme måte, hva er en løsning i vitenskapen? EN løsning er en homogen type blanding av to eller flere stoffer. EN løsning har to deler: et oppløst stoff og et løsemiddel. Det oppløste stoffet er stoffet som løses opp, og løsningsmidlet er størstedelen av løsning . Løsninger kan eksistere i forskjellige faser - fast, flytende og gass.

På samme måte spør folk, hva er en løsning GCSE-kjemi?

Grunnstoffer, forbindelser og blandinger Et fast stoff eller en gass oppløst i en væske kalles en løsning . En blanding av to blandbare væsker kalles også en løsning . Det oppløste stoffet kalles oppløst stoff. Væsken som brukes til oppløsning kalles løsningsmidlet.

Hva er en blanding i kjemi BBC Bitesize?

Blandinger . EN blanding inneholder forskjellige stoffer som ikke er kjemisk forbundet med hverandre. For eksempel kan en godteripakke inneholde en blanding av søtsaker i forskjellige farger. Godteriene er ikke sammenføyd med hverandre, så de kan plukkes ut og legges i separate hauger.

Anbefalt: