Innholdsfortegnelse:

Hva er impedansen til en induktor?
Hva er impedansen til en induktor?

Video: Hva er impedansen til en induktor?

Video: Hva er impedansen til en induktor?
Video: Стружка идет в топку. Горячее видео! Индукционный нагреватель плавит металл. 2024, Kan
Anonim

Impedansen til en induktor

De motstand av et ideal induktor er null. Reaksjonen til et ideal induktor , og derfor dens impedans , er positiv for alle frekvenser og induktans verdier.

På samme måte, hva er formelen for impedans?

Impedansberegning Zekv = + j = ved fase. Zekv = + j = ved fase. Enhetene for alle mengder er ohm. En negativ fasevinkel innebærer at impedans er kapasitiv, og en positiv fasevinkel innebærer netto induktiv oppførsel.

På samme måte, hva kalles impedans? Impedans , betegnet Z, er et uttrykk for motstanden som en elektronisk komponent, krets eller system tilbyr til vekselstrøm og/eller likestrøm. Impedans er en vektor (to-dimensjonal) størrelse som består av to uavhengige skalare (endimensjonale) fenomener: motstand og reaktans.

Følgelig, hva er impedansen til kondensatoren?

De impedans av et ideal kondensator er lik reaktansen, men disse to størrelsene er ikke identiske. Reaktans uttrykkes som et vanlig tall med enheten ohm, mens impedans av en kondensator er reaktansen multiplisert med -j, dvs. Z = -jX.

Hva er forskjellen mellom induktans og impedans?

Opposisjonen tilbød seg strømmen i en AC-krets på grunn av motstand, kapasitans og induktans er kjent som Impedans . Motstand forekommer i både AC- og DC-krets, mens Impedans finner kun sted i en AC krets.

Anbefalt: