Hva er én ting som bestemmer identiteten til et atom?
Hva er én ting som bestemmer identiteten til et atom?

Video: Hva er én ting som bestemmer identiteten til et atom?

Video: Hva er én ting som bestemmer identiteten til et atom?
Video: Hvem bestemmer hva som er vår kulturarv? | Demokratidagene 2024, Kan
Anonim

Husk at antall protoner i kjernen bestemmer an elementets identitet . Kjemiske endringer påvirker ikke kjernen, så kjemiske endringer kan ikke endres en type atom inn i en annen. De identitet av atom derfor endres. Husk at kjernen til en atom inneholder protoner og nøytroner.

Bare så, hva bestemmer identiteten til en atomquizlet?

Sentrum av en atom . Den inneholder protoner og nøytroner, som utgjør nesten hele massen til atom . Et proton eller nøytron bundet i kjernen til en atom . Antall protoner i kjernen til en atom , hvilken bestemmer det elementære identitet av atom.

Deretter er spørsmålet, hva bestemmer reaktiviteten til et atom? Antall elektroner i det ytterste skallet av en atom bestemmer det er reaktivitet . Edelgasser har lav reaktivitet fordi de har fulle elektronskall. Halogener er høye reaktive fordi de lett får et elektron for å fylle sitt ytterste skall.

Herav, hvilken subatomær partikkel bestemmer identiteten til et atom?

Protoner

Hva er atommassenummer?

De massenummer (symbol A, fra det tyske ordet Atomgewicht [ atomisk vekt]), også kalt atommassenummer eller nukleon Nummer , er totalen Nummer av protoner og nøytroner (sammen kjent som nukleoner) i en atomisk cellekjernen. De massenummer er forskjellig for hver forskjellige isotop av et kjemisk element.

Anbefalt: