Er calla liljer Hardy UK?
Er calla liljer Hardy UK?

Video: Er calla liljer Hardy UK?

Video: Er calla liljer Hardy UK?
Video: Calla Lily Hack! :: How to Get Your Calla Lilies Blooming Sooner This Season! 2024, Kan
Anonim

I teorien, med vårt klima i Storbritannia , alle variantene ville overleve en mild-normal vinter som selv de "møre" variantene er hardfør til -12 grader celsius. Zantedeschia Aethiopica er virkelig hardfør og vil overleve temperaturer ned til kjølige -25 grader!

I denne forbindelse, kommer calla liljer tilbake hvert år?

Mange behandler gaven sin calla liljer som ettårige. De mottar en potteblomst, eller kjøper den til vårpynting, og kaster den så når blomstringen er ferdig. I sannhet, men calla liljer er stauder, og du kan faktisk redde potteplanten din og se den blomstre en gang til neste år.

Deretter er spørsmålet, kan calla liljer plantes ute? Calla liljer er hardføre i USDA anlegg hardhetssoner 8 til 10. Når plantet i vann, jordstengler kan forbli utendørs så lenge vannet ikke fryser ved planting dybde. Du kan også transplantere din callas i potter og vokse dem som stueplanter.

Man kan også spørre, kan calla liljer overleve vinteren?

Calla Lily Winter Omsorg i varme klimaer Calla liljer er ikke kaldharde. Dette betyr at calla lilje vinter stell i noen hager vil være annerledes enn andre hager. Hvis du bor i USDA plantehardhetssone 8 eller høyere, vil din Calla liljer kan overleve de vinter utendørs i bakken og trenger ikke graves opp.

Hva gjør du med liljer om vinteren?

Overvintring liljer i kjølige klimaer starter med å grave løkene fra jorden. Vent til løvet har dødd tilbake, men fjern dem fra bakken før det oppstår fare for frost. Løft pærene forsiktig og del dem om nødvendig. Skyll jorda fra pærene og sjekk dem for mugg eller skade.

Anbefalt: