Hvor mye volum tar materie opp?
Hvor mye volum tar materie opp?

Video: Hvor mye volum tar materie opp?

Video: Hvor mye volum tar materie opp?
Video: Slik beregner du hvor mye maling du trenger 2024, Kan
Anonim

Messe er beløp av saken en gjenstand har, og volum er den beløp av plass saken tar opp . Faste stoffer er enkle å gjenkjenne.

Følgelig, hvilke typer materie har volum?

Fast er tilstanden der materie opprettholder et fast volum og form; væske er tilstanden der materie tilpasser seg formen på beholderen, men varierer bare litt i volum; og gass er tilstanden der materie utvider seg for å oppta volumet og formen til beholderen.

I tillegg, har gass et bestemt volum? EN gass er et stoff med nr bestemt volum og nei bestemt form. Faste stoffer og væsker har volumer at gjøre ikke endres lett. EN gass , på den andre siden, har et volum som endres for å matche volum av beholderen sin. Molekylene i a gass er svært langt fra hverandre sammenlignet med molekylene i et fast stoff eller en væske.

Med tanke på dette, er det noe som har både masse og volum?

Materie er alle "ting" som finnes i universet. Den har både masse og volum . Masse måler mengden stoff i et stoff eller en gjenstand.

Tar en væske volumet av beholderen?

Væsker tar på formen til deres container . De væske stoffets tilstand er en mellomfase mellom fast stoff og gass. Tiltrekningen mellom partiklene i en væske holder volum av væske konstant. Bevegelsen av partiklene forårsaker væske å være variabel i form.

Anbefalt: