Hvorfor er 45 grader maksimal rekkevidde?
Hvorfor er 45 grader maksimal rekkevidde?

Video: Hvorfor er 45 grader maksimal rekkevidde?

Video: Hvorfor er 45 grader maksimal rekkevidde?
Video: Hårklipp Stigen Glir på medium tykt hår! Master Class! Hårklipp trinn for trinn Fra og Til! 2024, Kan
Anonim

Lærebøkene sier at maksimal rekkevidde for prosjektilbevegelse (uten luftmotstand) er 45 grader . Den typiske definisjonen er bevegelsen til et objekt bare på grunn av gravitasjonskraften (ingen luftmotstand, raketter eller ting).

I denne forbindelse, hvorfor er 45 grader den optimale vinkelen?

Grunnen til at 45 grader er den beste lansering vinkel (noe som resulterer i den lengste flyturen) er at den splitter de oppadgående og fremadrettede kreftene perfekt. Nitti grader er rett opp. Null grader er rett frem. 45 grader er rett i midten, halvparten av 90.

Man kan også spørre, når rekkevidden til prosjektil er maksimal? De maksimal rekkevidde vil være når produktet av de horisontale og vertikale komponentene av hastighet er maksimum – dette skjer når de begge er like, og det tilsvarer en utskytningsvinkel på 45 grader. Gjør poenget med maksimum høyde i a prosjektil bevegelse halverer område av prosjektil bevegelse?

Dessuten, hvorfor går et prosjektil lengst ved 45 grader?

EN prosjektil reiser med andre ord lengst når den skytes ut i en vinkel på 45 grader . Som nevnt ovenfor når sinusfunksjonen sin største utgangsverdi, 1, med en inngangsvinkel på 90 grader , så vi kan se at for en skyhøy punt θ = 90.

Hvordan påvirker vinkel avstanden?

Lanseringen vinkel bestemmer maksimal høyde, tid i luften og maksimal horisontal avstand av prosjektilet.

Anbefalt: