Hvilket verktøy brukes til å måle lengde i det metriske systemet?
Hvilket verktøy brukes til å måle lengde i det metriske systemet?

Video: Hvilket verktøy brukes til å måle lengde i det metriske systemet?

Video: Hvilket verktøy brukes til å måle lengde i det metriske systemet?
Video: Webinar: Valg av læremidler og digitale verktøy - hva gjør vi? 2024, September
Anonim

Lengde er en måle av avstanden mellom to punkter. Det grunnleggende enhet av lengde i det metriske systemet er måleren. EN metrisk linjal eller meterstokk er de instrumenter ( verktøy ) brukes til å måle lengde.

Vet også, hva er verktøyene som brukes til å måle lengde?

Lengde : Verktøy som brukes til å måle lengde inkluderer en linjal, en Vernier-skyvelære og en mikrometerskruemåler.

Spørsmålet er deretter, hva er enheten som vanligvis brukes til å måle lengde i det metriske systemet? Noen metriske enheter for å måle lengde er millimeter, centimeter , meter og kilometer. Millimeter og centimeter finnes på en linjal. Det er en meterstokk som måler 1 måler . Et metrisk målebånd kan brukes til å måle flere meter.

I tillegg, hvilket verktøy brukes til å måle masse i det metriske systemet?

Sammendrag. I vitenskapen kan lengde måles med en metrisk linjal ved å bruke SI-enheter som millimeter og centimeter. Forskere måler masse med en balansere , for eksempel en trippelstråle balansere eller elektronisk balansere . I vitenskapen kan volumet av en væske måles med a gradert sylinder.

Hvordan måler du kapasitet?

Kapasitet er mengden en beholder kan inneholde. Olje-, juicedrikk- og bensinbeholderne er bare noen få eksempler på gjenstander som illustrerer kapasitet . Kapasitet er målt i SI-basisenheten kalt liter (L). De vanligste enhetene for kapasitet er liter (L) og milliliter (mL).

Anbefalt: