Hvordan er alkalimetaller og jordalkalimetaller forskjellige?
Hvordan er alkalimetaller og jordalkalimetaller forskjellige?

Video: Hvordan er alkalimetaller og jordalkalimetaller forskjellige?

Video: Hvordan er alkalimetaller og jordalkalimetaller forskjellige?
Video: The Reactivity of Alkali Metals versus Alkaline Earth Metals 2024, Kan
Anonim

valance: Alle de alkalimetaller har et elektron i sitt ytterste skall og alle jordalkalimetaller har to ytre elektroner. For å oppnå edelgasskonfigurasjonen, alkalimetaller trenger å miste ett elektron (valens er "ett"), mens jordalkalimetaller trenger å fjerne to elektroner (valens er "to").

På samme måte kan du spørre, hva er forskjellen mellom alkalisk og alkalisk?

Begge har grunnleggende egenskaper. Når de tilsettes til vann, kan begge danne løsninger med høyere pH-verdier (>pH). Hoved forskjellen mellom alkalisk og alkalisk er det alkali metaller har ett valenselektron mens alkalisk jordmetaller har to valenselektroner.

På samme måte, hva er forskjellen mellom alkalimetaller og overgangsmetaller? De overgangsmetaller i motsetning til alkalier er forbindelser. De alkalier har 1 elektron i sitt ytterste skall som gjør dem ustabile og veldig reaktive. De overgangsmetaller alle har 1 eller 2 elektroner i sitt ytre skall bortsett fra Palladium som har 0 elektroner i ytre skall.

I tillegg, hva er likhetene og forskjellene mellom alkalimetaller og jordalkalimetaller?

De alkalimetaller hver har et enkelt elektron i s orbital av deres ytre skall; de kombineres med en +1 valens. De jordalkalimetaller har en full s orbital, med to elektroner, så de har en +2 valens.

Hva er et annet ord for alkalisk?

Ord Relatert til alkalisk løselig, salt, sur, alkalisk, bitter, kaustisk, alkalisk, syrenøytraliserende.

Anbefalt: