Hvordan ligner sopp som protister på sopp?
Hvordan ligner sopp som protister på sopp?

Video: Hvordan ligner sopp som protister på sopp?

Video: Hvordan ligner sopp som protister på sopp?
Video: Fungus-like Protists 2024, April
Anonim

Sopp - som protister dele mange funksjoner med sopp . Som sopp , de er heterotrofer, noe som betyr at de må skaffe mat utenfor seg selv. De har også cellevegger og formerer seg ved å danne sporer, bare som sopp . To hovedtyper av sopp - som protister er slimformer og vannformer.

Deretter kan man også spørre, hvordan er sopp som protister og sopp like. Hvordan er de forskjellige?

Den lille, slimete utseende sopp - som protister er forskjellige fra sopp på mange måter. Celleveggene til protister inneholder cellulose i stedet for kitin. Sopp har kitin i celleveggen. Sopp - som protister har generelt heller ikke deler mellom cellene sine som sopp gjøre.

Videre, hva er de tre typene sopp som protister? Sammendrag

  • Slimmugg er sopplignende protister som vokser som slimete masser på råtnende stoffer. De finnes ofte på gjenstander som råtnende stokker.
  • Vannmugg er sopplignende protister som finnes i fuktig jord og overflatevann; de lever som parasitter eller på råtnende organismer.

For det andre, hvilken type protist er mest lik en sopp?

Forklaring: Slim form og vannformer er sopplignende protister. Som en sopp har de en cellevegg rundt cellene sine. Både slimmugg og vannform er heterotrofe og kan ikke lage sin egen mat.

Hvordan er sopp som protister nyttige?

Vannformer får navnet sitt fordi disse sopplignende protister lever i vann eller i fuktig jord. Deres rolle i økosystemet er som nedbrytere av organisk materiale, ofte dødt og råtnende stoff. De bruker vanligvis absorpsjon for å få disse næringsstoffene.

Anbefalt: