Hva er dual simplex-metoden?
Hva er dual simplex-metoden?

Video: Hva er dual simplex-metoden?

Video: Hva er dual simplex-metoden?
Video: ПЛОВ В КАЗАНЕ. Рецепт МОЕГО ЛЮБИМОГО ПЛОВА. 2024, April
Anonim

De Enkel metode 1 svinger fra gjennomførbar ordbok til gjennomførbar ordbok og prøver å nå en ordbok hvis z-rad har alle koeffisientene ikke-positive. De Dual Simplex-metoden vil svinge fra Dobbel gjennomførbar ordbok til Dobbel gjennomførbar ordbok som jobber mot gjennomførbarhet.

Med tanke på dette, hva er dual simplex-metoden i operasjonsforskning?

Begrensningskoeffisientene til en primal variabel fra koeffisientene på venstre side av den tilsvarende Dobbel begrensning og dens mål funksjon koeffisient av samme variabel blir høyre side av Dobbel begrensninger.

hva er forskjellen mellom simpleks og dual simpleks metoden? Det grunnleggende forskjell mellom den vanlige Enkel metode og Dual Simplex-metoden er det mens den vanlige Enkel metode starter med grunnleggende gjennomførbar løsning, som ikke er optimal, og den jobber mot optimalitet dobbel enkelsidig metode starter med en ugjennomførbar løsning som er optimal og jobber mot

Foruten ovenfor, hva er bruken av dual simplex-metoden?

De dobbel simpleks algoritme er mest egnet for problemer som en initial Dobbel mulig løsning er lett tilgjengelig. Det er spesielt nyttig for å reoptimalisere et problem etter at en begrensning er lagt til eller noen parametere er endret slik at det tidligere optimale grunnlaget ikke lenger er mulig.

Hva er dualitet og dual simpleks metode?

Dualitet Prinsipp og Dual Simplex-metoden . De dualitet har et spesielt forhold mellom et LP-problem og et annet, som begge involverer de samme originale dataene. EN; b; c/, plassert annerledes (bortsett fra selv- dualitet , se nedenfor). Førstnevnte omtales som primærproblem mens sistnevnte som Dobbel problem.

Anbefalt: