Hva er ISA-tilstander?
Hva er ISA-tilstander?

Video: Hva er ISA-tilstander?

Video: Hva er ISA-tilstander?
Video: Единая Защита от Кентавра и атеросклероза из 5 упражнений 2024, Mars
Anonim

Den internasjonale standardatmosfæren ( ER EN ) er en statisk atmosfærisk modell av hvordan trykket, temperaturen, tettheten og viskositeten til jordens atmosfære endres over et bredt spekter av høyder eller høyder.

På denne måten, hva er ISA-temperatur?

I ISA-modellen er standard havnivåtrykk/temperatur 29,92 tommer (1, 013,25 mb) og 59°F ( 15°C ). Ettersom atmosfærisk trykk avtar med høyden, vil temperaturen synke med en standard forfallshastighet.

I tillegg, hva er standard dagforhold? Dele. Utsikt. ISO Vanlige dagforhold betyr atmosfærisk forhold ved en temperatur på 59°F (15°C), 60 prosent relativ fuktighet og et atmosfærisk trykk på 14,70 pund per kvadrattomme, absolutt (760 mm Hg).

Dessuten, hva betyr Isa 15?

Den er et mål på antall luftmolekyler i en volumenhet luft. Lufttemperatur i ISA er + 15 oC kl Mener Havnivå og synker ved omtrent 2oC per 1000 fots økning i høyde. Lufttetthet i ER EN avtar med en økning i høyden.

Hvordan beregnes ISA-temp?

Å finne ER EN standard temperatur for en gitt høyde, her er en tommelfingerregel: doble høyden, trekk fra 15 og plasser et --tegn foran. (For eksempel for å finne ISA Temp ved 10 000 fot multipliserer vi høyden med 2 for å få 20; vi trekker så 15 for å få 5; til slutt legger vi til et -tegn for å få -5.)

Anbefalt: