Innholdsfortegnelse:

Hva er codominance i ikke-mendelsk genetikk?
Hva er codominance i ikke-mendelsk genetikk?

Video: Hva er codominance i ikke-mendelsk genetikk?

Video: Hva er codominance i ikke-mendelsk genetikk?
Video: Incomplete Dominance, Codominance, Polygenic Traits, and Epistasis! 2024, Kan
Anonim

Når allelene for en bestemt egenskap er codominant , de uttrykkes begge likt i stedet for et dominant allel som tar fullstendig kontroll over et recessivt allel. Dette betyr at når en organisme har to forskjellige alleler (dvs. er en heterozygot), vil den uttrykke begge samtidig.

På denne måten, hva er ikke-mendelsk teori om arv?

Ikke - Mendelsk arv er ethvert mønster av arv der egenskaper ikke skiller seg iht Mendels lover. Disse lovene beskriver arv av egenskaper knyttet til enkeltgener på kromosomer i kjernen.

Dessuten, hva er forskjellen mellom mendelsk genetikk og ikke-mendelsk genetikk? Mendelian egenskaper er egenskaper som overføres av dominante og recessive alleler av ett gen. Ikke - Mendelian egenskaper bestemmes ikke av dominante eller recessive alleler, og de kan involvere mer enn ett gen.

På denne måten, hva er eksempler på ikke-mendelsk arv?

Ikke-mendelsk arv

  • Samdominans. Blomsten har røde og hvite kronblad på grunn av samdominans av alleler med røde og hvite kronblader.
  • Ufullstendig dominans. Blomsten har rosa kronblad på grunn av ufullstendig dominans av en allel med rødt kronblad og et recessivt allel med hvitt kronblad.
  • Menneskelig voksen høyde.

Hva er to typer ikke-mendelsk arv?

I de fleste tilfeller, såkalte ikke - Mendelsk arv kan tilskrives kompleksiteten i genfunksjonen, snarere enn genoverføring. Dermed ufullstendig penetrans, polygenisk arv , og variabel ekspressivitet dukket alle opp som former for ikke - Mendelsk arv til tidlige genetikere.

Anbefalt: