Hvorfor brukes Dil h2so4 i KMnO4-titrering?
Hvorfor brukes Dil h2so4 i KMnO4-titrering?

Video: Hvorfor brukes Dil h2so4 i KMnO4-titrering?

Video: Hvorfor brukes Dil h2so4 i KMnO4-titrering?
Video: Не готовьте эти подкормки в солёной воде. Это опасно для растений 2024, April
Anonim

Som fortynnet svovelsyre er ideell for redoks titrering fordi det verken er et oksidasjonsmiddel eller et reduksjonsmiddel. HCL, som er en sterk elektrolytt, dissosieres i vann og gir H+ og Cl-ioner. Derav en viss mengde KMnO4 er brukt opp i oksiderende Cl- til Cl2. Side ved side KMnO4 oksiderer oksalation til CO2.

Folk spør også hvorfor h2so4 brukes til titrering av KMnO4?

Svovelsyre tilsettes for å forhindre hydrolyse og for å gi overskudd av H+ ioner i løsningen for å fortsette reaksjonen og også svovelsyre er stabil mot oksidasjon. Fra reaksjonen ovenfor er det tydelig at det kreves 8 mol H+-ioner per mol MnO4- so svovelsyre gir det nødvendige hydrogenionet.

Vet også hvorfor KMnO4 brukes i titrering? Og dermed KMnO4 fungerer som sin egen indikator. Kaliumpermanganat er et oksidasjonsmiddel, som er av dyp fiolett farge. Når brukt i redoks titrering , blir det redusert til brunfarget Mn2+ ion (i sure medier) ved endepunktet og fargeendring ved endepunktet kan enkelt oppdages.

Angående dette, hvorfor legger vi til Dil h2so4 i titrering?

Svovelsyre ( H2SO4 ) brukes i redoksen titrering prosess fordi den gir H(+)-ionene som er nødvendige for at reaksjonen skal skje raskere mens sulfat(-)-ionene knapt reagerer under reaksjonen. Derfor, svovelsyre tilsettes for å gjøre løsningen sur.

Hvorfor brukes ikke HCl i KMnO4-titrering?

KMnO4 er et veldig sterkt oksidasjonsmiddel og det kan oksidere HCl for å frigjøre klorgass, derfor HCl Kan ikke være brukt å surgjøre kaliumpermanganat løsning i volumetrisk analyse.

Anbefalt: