Hva er nummer 34 i det periodiske systemet?
Hva er nummer 34 i det periodiske systemet?

Video: Hva er nummer 34 i det periodiske systemet?

Video: Hva er nummer 34 i det periodiske systemet?
Video: Ariana Grande - 34+35 (Remix) ft. Doja Cat, Megan Thee Stallion 2024, Kan
Anonim

Selen er et kjemikalie element med symbolet Se og atom nummer 34 . Det er et ikke-metall (sjeldnere betraktet som en metalloid) med egenskaper som er mellomliggende mellom elementene over og under i periodiske tabell , svovel og tellur, og har også likheter med arsen.

Angående dette, hva er nummer 35 i det periodiske systemet?

Brom er et kjemikalie element med symbol Br og atom nummer 35 . Det er det tredje letteste halogenet, og er en rykende rødbrun væske ved romtemperatur som lett fordamper for å danne en lignende farget gass. Massen av brom i havene er omtrent en trehundredel av klor.

Deretter er spørsmålet, hvilket grunnstoff har 34 protoner og 46 nøytroner?

Navn Selen
Atommasse 78,96 atommasseenheter
Antall protoner 34
Antall nøytroner 45
Antall elektroner 34

Også spurt, hva er tallene i det periodiske systemet av grunnstoffer?

Tallet over symbolet er atommassen (eller atomvekten). Dette er det totale antallet protoner og nøytroner i et atom. Tallet under symbolet er atomnummeret og dette gjenspeiler antall protoner i kjernen til hver element atom. Hver element har et unikt atomnummer.

Hva kjennetegner selen?

Den krystallinske (metalliske) formen av selen har en smeltepunkt på 217°C (423°F) og en kokepunkt på 685°C (1, 260°F). Det er tetthet er 4,5 gram per kubikkcentimeter. Selen fra det greske ordet for måne, selene. Noen av de viktigste fysiske egenskapene til selen er dets elektriske egenskaper.

Anbefalt: