Hvilken enhet er lik kubikkcentimeter?
Hvilken enhet er lik kubikkcentimeter?

Video: Hvilken enhet er lik kubikkcentimeter?

Video: Hvilken enhet er lik kubikkcentimeter?
Video: Volum - rommål 2024, Kan
Anonim

En kubikkcentimeter ( cm3 ) er lik volumet til en kube med sidelengde på 1 centimeter. Det var basisenheten for volum i CGS-systemet av enheter, og er en legitim SI-enhet. Det er lik en milliliter (ml).

Tilsvarende, hva er en kubikkcentimeter?

EN kubikk centimeter (eller kubikkcentimeter på amerikansk engelsk) (SI-enhetssymbol: cm 3; ikke-SI-forkortelser: cc og ccm) er en ofte brukt volumenhet som tilsvarer volumet til en terning som måler 1 cm × 1 cm × 1 cm.

Foruten ovenfor, hvor mange gram er det i en kubikkcentimeter? Den grunnleggende måleenheten for masse i det metriske systemet; en kubikkcentimeter vann har en masse på omtrent én gram.

Vet også hvor mange centimeter er det i en kubikkcentimeter?

Så hvis vi har 10 cm3, har vi også 10 milliliter. Men for å konvertere mellom andre enheter, må vi bruke multiplikasjon. La oss for eksempel konvertere 3 teskjeer til kubikkcentimeter.

Konvertering Kubikkcentimeter.

Måleenhet Kubikkcentimeter
1 kubikktommer 16 cm3

Er CC og CM det samme?

A ' cc ' er en forkortelse for "kubikkcentimeter" et lite volum av en kube med side som måler en centimeter hver. A ' cc ' er 1/1000 av en liter (aka en milliliter), eller en milliondel av en kubikkmeter. En centimeter eller ' cm ' er en enhet med lineær lengde lik 1/100 del av en meter, lik omtrent 0,4 tommer.

Anbefalt: