Hva brukes Goode Homolosine-projeksjonen til?
Hva brukes Goode Homolosine-projeksjonen til?

Video: Hva brukes Goode Homolosine-projeksjonen til?

Video: Hva brukes Goode Homolosine-projeksjonen til?
Video: 2019 - ISRIC:152160 - The Homolosine Projection in a Big Spatial Data framework 2024, Kan
Anonim

De Goode homolosin projeksjon (eller avbrutt Goode homolosin projeksjon ) er et pseudocylindrisk, likt areal, sammensatt kart projeksjon brukt for verdenskart. Normalt presenteres den med flere avbrudd. Egenskapen med lik areal gjør den nyttig for å presentere romlig fordeling av fenomener.

Med tanke på dette, hva forvrenger Goode Homolosine-projeksjonen?

Beskrivelse. Goodes homolosin kart projeksjon er designet for å minimere forvrengning for hele verden. Det er et avbrutt pseudocylindrisk likt område projeksjon . John paul Gode utviklet projeksjon i 1925.

På samme måte, er Goodes avbrutte Homolosine-projeksjon en konform eller tilsvarende projeksjon med like stort areal? De Avbrutt Goode Homolosine-projeksjon ( Goode sin ) er en avbrutt , pseudocylindrisk, lik - område , sammensatt kart projeksjon som kan presentere hele verden på ett kart. Globale landmasser presenteres med sine områder i riktig proporsjon, med minimal avbrudd , og minimal total forvrengning.

På samme måte, hvorfor avbrøt Paul Goode sin Homolosine-projeksjon?

De projeksjoner blir avbrutt slik at enten landmassene (bortsett fra Antarktis) eller havene er tilkoblet. Alle breddegrader er rette linjer. Der er seks rette lengdegradslinjer på grunn av avbrutt naturen til projeksjon.

Hva er fordelen med å bruke Goodes avbrutte projeksjonskart for like areal?

I 1923, J. Paul Gode slo sammen Mollweide (homografisk) projeksjon og den sinusformede projeksjon å lage Goode sin Homolosin Avbrutt . De fordel av denne projeksjon er hver av kontinentene har riktig størrelse og i forhold til hverandre. De ulempe er avstand og retning ikke er nøyaktige.

Anbefalt: