Innholdsfortegnelse:

Er alle sirkler kongruente?
Er alle sirkler kongruente?

Video: Er alle sirkler kongruente?

Video: Er alle sirkler kongruente?
Video: ВСЕ КЛЕЙМА СОХРАНИЛИСЬ! КОП ПО ВОЙНЕ! WW2 METAL DETECTING 2024, Kan
Anonim

Sammenfallende sirkler

To sirkler er kongruent hvis de har samme størrelse. Størrelsen kan måles som radius, diameter eller omkrets. De kan overlappe hverandre.

Også, er alle sirkler like?

alle sirkler er like fordi de alle har samme (manglende) vinkelmål. hvis du forstørrer eller krymper noen sirkel , kan den bli kongruent med alle andre sirkel.

Foruten ovenfor, hvilken form er kongruent? To polygoner er kongruent hvis de er like store og form - det vil si hvis deres tilsvarende vinkler og sider er like. Flytt musepekeren over delene av hver figur til venstre for å se de tilsvarende delene av kongruent figur til høyre.

Spørsmålet er også, hvordan vet du om to sirkler er kongruente?

Hvis to sirkler ha kongruent radier, så er de det kongruente sirkler . Hvis to buer er både like i mål og de er segmenter av kongruente sirkler , så er de det kongruent buer. Legg merke til det to buer av samme mål som er en del av det samme sirkelen er kongruente buer, siden noen sirkel er kongruent til seg selv.

Er sirkler med like omkrets kongruente?

Ordet lik brukes ofte i stedet for kongruent for disse objektene. To linjestykker er kongruent hvis de har samme lengde. To vinkler er kongruent hvis de har samme mål. To sirkler er kongruent hvis de har samme diameter.

Anbefalt: