Hvordan bestemmer H+- og OH-ioner pH?
Hvordan bestemmer H+- og OH-ioner pH?

Video: Hvordan bestemmer H+- og OH-ioner pH?

Video: Hvordan bestemmer H+- og OH-ioner pH?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

De pH fungerer som en indikator som sammenligner noen av de mest vannløselige ioner . Utfallet av en pH -måling er fast bestemt ved et hensyn mellom antall H+ ioner og antall hydroksid ( ÅH -) ioner . Når antall H+ ioner er lik antall ÅH - ioner , vannet er nøytralt.

På denne måten, hvor kommer H+- og OH-ioner fra?

En syre er en løsning med mer H+ ioner enn ÅH - ioner . En syre er enhver forbindelse som gir hydrogen ioner ( H+ ) eller hydronium ioner (H3O+) når det er oppløst i vann. Hydronium ioner – er kombinasjonen av H+ ioner og H2O-molekyler.

hvordan er H+ relatert til Oh? I likhet med pH og pOH er det en sammenheng mellom [ H+ ] ion og [ ÅH -] ion også. Vi diskuterte det ettersom pH eller pOH fluktuerte, det samme gjorde den andre. Jo mer [ H+ ] ioner som er i løsning, jo surere er løsningen. Jo mer [ ÅH -] ioner i løsning, jo mer grunnleggende er løsningen.

Vet også hvordan pH-skalaen fungerer når det gjelder H+ og OH?

De pH-skala benyttes til ranger løsninger i vilkår av hvor sure eller basiske de er . Det indikerer konsentrasjonen av hydrogen ioner (H+) og hydroksidioner ( ÅH -) i en løsning. Dette pH verdien på 7 er viktig fordi den indikerer en nøytral løsning. Alle andre stoffer er sammenlignet til dette nøytrale punktet.

Er H+ en syre eller base?

Hvis en av disse ionene er H +, er løsningen sur. Den sterke syrehydrogenklorid (HCl) er ett eksempel. Hvis et av ionene er OH-, løsningen er grunnleggende. Et eksempel på en sterk base er natriumhydroksid (NaOH).