Hva er allelene for blodtyper?
Hva er allelene for blodtyper?

Video: Hva er allelene for blodtyper?

Video: Hva er allelene for blodtyper?
Video: Blood Types 2024, Kan
Anonim

Menneskelig blodtype bestemmes av codominant alleler . Det er tre forskjellige alleler , kjent som jegEN, JEGB, og jeg. JegEN og jegB alleler er meddominerende, og i allel er recessiv. De mulige menneskelige fenotypene for blod gruppen er type EN, type B, type Et band type O.

Følgelig, hva er de tre allelene for blodtype?

Blodtyper er kontrollert av flere alleler . Det finnes faktisk tre annerledes alleler ; A, B og O som bestemmer en persons blodtype . (Selv om det finnes tre alleler mulig, husk at hver person bare har to gener for hver egenskap.) Av tre alleler , A og B viser samdominans.

For det andre, hvilken blodtype er heterozygot? Kodominante gener er de der to alleler, slik som A (IA) og B (IB), er begge dominerende, og en heterozygot genotype (AB) produserer en fenotype der begge egenskapene kommer til uttrykk (A og B glykoproteiner).

Dessuten, hvorfor er bokstaven jeg brukte for blodtypealleler?

I-betegnelsen står for isoagglutinogen, en annen betegnelse for antigen. De genet koder for en glykosyltransferase - det vil si et enzym som modifiserer karbohydratinnholdet i det røde blod celleantigener.

Hvilken blodtype er iAi?

Følgende genotyper vil gi disse blodtypene: • iAiA eller iAi - Begge genotypene produserer A-proteinet (type A). iBiB eller iBi - Begge genotypene produserer B protein ( type B ). iAiB - Denne genotypen produserer A og B protein ( type AB ).

Anbefalt: