Hva får trær til å miste bladene om høsten?
Hva får trær til å miste bladene om høsten?

Video: Hva får trær til å miste bladene om høsten?

Video: Hva får trær til å miste bladene om høsten?
Video: Judas brev En analyse over endetidens frafall del 4 2024, April
Anonim

Endringene i vær og dagslys utløser en hormon som frigjøres en kjemisk melding til hver blad at det er på tide å forberede seg til vinteren. Blader faller -eller blir skjøvet av trær slik at treet kan overleve vinteren og vokse seg nytt blader om våren.

Også spurt, hva får trær til å miste bladene?

Felling blader hjelper trær for å spare vann og energi. Som ugunstig vær nærmer seg, hormoner i trær utløses prosessen med abscisisjon hvorved blader er aktivt avskåret fra tre av spesialiserte celler. Lag med abscissjonsceller som skiller en blad fra det er stilk.

På samme måte, hvordan vet trær når de skal miste bladene? Når veksten avtar, så gjør klorofyllproduksjon, og blader begynne å endre farge. Et lag med kork begynner å dannes over bunnen av blad stamme, kutte av næringsstoffer og til slutt forårsaker blad å miste. De sporadiske trær at vi merker skiftende farge og falle bladene deres midtsommer er stresset.

Tilsvarende, hvorfor mister trær på kalde steder bladene om høsten?

Blader må falle. Evergreens kan henge på bladene deres gjennom vinteren, fordi løvet deres er belagt med voks som bidrar til å beskytte mot kald , og deres celler bærer frostvæskekjemikalier som avverger vinterens verste plager.

Hvorfor falt ikke bladene av treet mitt?

Tre genetikk er hovedårsaken til blad retensjon, men tidlig kaldt vær eller frost kan øke forekomsten av marcescent. Dette tillater blader til falle av uten å etterlate et åpent sår på stilken. Tørke blader holde seg på marsescent trær fordi det blader gjorde det ikke utvikle det normale abscissionslaget om høsten."

Anbefalt: