Hvordan samhandler atmosfæren og geosfæren?
Hvordan samhandler atmosfæren og geosfæren?

Video: Hvordan samhandler atmosfæren og geosfæren?

Video: Hvordan samhandler atmosfæren og geosfæren?
Video: The Four Spheres: Interactions that Shape the World | Biosphere, Hydrosphere, Atmosphere, Geosphere 2024, April
Anonim

De stemning bringer regnvannet tilbake til hydrosfæren. De stemning gir geosfære med varme og energi som trengs for bergnedbrytning og erosjon. De geosfære reflekterer i sin tur solens energi tilbake til stemning . Biosfæren mottar gasser, varme og sollys (energi) fra stemning.

Dessuten, hvordan fungerer geosfæren og atmosfæren sammen?

De geosfære har fire undersystemer kalt litosfæren, hydrosfæren, kryosfæren og stemning . Fordi disse delsystemene samhandler med hverandre og biosfæren, er de arbeide sammen å påvirke klimaet, utløse geologiske prosesser, og påvirke liv over hele jorden.

På samme måte, hvordan samhandler geosfæren og kryosfæren? Svar og forklaring: The geosfære samhandler med kryosfære når isbreer og isplater fra kryosfære erodere steinene som ligger på geosfære.

Vet også hvordan geosfæren påvirker atmosfæren?

Svar og forklaring: The geosfæren påvirker atmosfæren som jord gir næringsstoffer til planter som deretter slipper vanndamp inn i stemning.

Hvordan samhandler atmosfæren og hydrosfæren?

Når vannet er på et varmere sted, fordamper det raskere. Disse to sfærene samhandle fra dette fordi hydrosfære er vannet og stemning er temperaturen og luften. Disse kulene også samhandle fordi vann fordamper og blir til vanndamp. Så stiger det til himmels og kondenserer.

Anbefalt: