Hvordan er været i subarktis?
Hvordan er været i subarktis?

Video: Hvordan er været i subarktis?

Video: Hvordan er været i subarktis?
Video: Hvordan er været 2024, April
Anonim

De subarktisk klimaet har korte, kjølige somre og bitende kalde vintre. De subarktisk opplever de laveste temperaturene utenfor Antarktis, og den største årlige temperatur rekkevidde for ethvert klima. Selv om sommeren er kort, er daglengden ganske lang med junidager som varer 18,8 timer ved 60oN.

På samme måte spør folk, hvor kaldt er subarktis?

Hovedårsaken til temperaturene i Subarctic er breddegrad. Temperaturene kan komme opp i -40 grader om vinteren og være så høye som 85 grader om sommeren - som er det bredeste temperaturområdet i ethvert klima. Det ville være en 125 grader temperaturspenn.

For det andre, hvilke land har et subarktisk klima? Det subarktiske klimaet finnes på disse stedene:

  • Store deler av Sibir.
  • Den nordlige halvdelen av Skandinavia (mildere vintre i kystområder)
  • Det meste av Alaska.
  • Store deler av Canada fra ca. 50°N til tregrensen, inkludert: Sør-Labrador. Nord-Quebec bortsett fra lengst nord. Langt nord i Ontario. De nordlige prærieprovinsene.

Spørsmålet er også, hva er et subarktisk biom?

De subarktisk klima (også kalt subpolart klima, eller borealt klima) er et klima preget av lange, vanligvis svært kalde vintre, og korte, kjølige til milde somre. Subarktisk eller boreale klimaer er kildeområdene for den kalde luften som påvirker tempererte breddegrader mot sør om vinteren.

Hvor finnes subarktis?

Subarktis er en region på den nordlige halvkule rett sør for det sanne Arktis og dekker mye av Alaska , Canada, Island, nord i Skandinavia, Sibir, Shetlandsøyene og Cairngorms. Generelt faller subarktiske områder mellom 50°N og 70°N breddegrad, avhengig av lokalt klima.

Anbefalt: