Hva er klimaet i den tropiske regionen?
Hva er klimaet i den tropiske regionen?

Video: Hva er klimaet i den tropiske regionen?

Video: Hva er klimaet i den tropiske regionen?
Video: Tropical Climates 2024, Kan
Anonim

Et område med tropisk klima er en med en gjennomsnittstemperatur på over 18 grader Celsius (64 grader Fahrenheit) og betydelig nedbør i løpet av minst deler av året. Disse områder er ikke-tørre og er generelt konsistente med ekvatorial klima forhold rundt om i verden.

Følgelig, hvorfor har den tropiske regionen et varmt klima?

De tropene er nær ekvator, som er der den sfæriske jorden buler. Dermed får den mer direkte sollys og er mye varmere der. På grunn av dette, solens direkte stråler er alltid konsentrert innenfor tropene og gjøre ikke forlate sone . Derfor er det er stadig varmt i tropene.

Man kan også spørre, hva menes med tropisk region? De tropene er region av jorden nær ekvator og mellom Tropic av kreft på den nordlige halvkule og Tropic av Steinbukken på den sørlige halvkule. Dette region blir også referert til som tropisk sone og det brennende sone . Ordet Tropisk nærmere bestemt midler steder nær ekvator.

I denne forbindelse, hvilke land har et tropisk klima?

Tropiske land inkluderer Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Brasil, Republikken Kongo, Den demokratiske republikken Kongo, Uganda, Kenya, Tanzania, India, Sri Lanka, Thailand, Kambodsja, Singapore, Brunei, Malaysia, Indonesia, Øst-Timor, Filippinene, Papua Ny-Guinea, Salomonøyene og Fiji.

Hvilket land er mest tropisk?

Mer spesifikt er det land som ligger mellom Krepsens vendekrets og Steinbukkens vendekrets. De tropene utgjør omtrent 40 % av planetens overflate og er hjemsted for omtrent 40 % av verdens befolkning.

Tropiske land 2020.

Land Innbyggertall 2019
Venezuela 28, 515, 829
Vietnam 96, 462, 106

Anbefalt: