Hva er et overløp i en innsjø?
Hva er et overløp i en innsjø?

Video: Hva er et overløp i en innsjø?

Video: Hva er et overløp i en innsjø?
Video: The Morning Glory Spillway at Lake Berryessa, aka 'The Glory Hole' | Bartell's Backroads 2024, Kan
Anonim

EN overløp er en struktur som brukes til å sørge for kontrollert frigjøring av strømmer fra en demning eller levee inn i et nedstrøms område, typisk elveleiet til selve den oppdemte elven. Flomsluser og sikringsplugger kan være utformet i overløp for å regulere vannføring og reservoarnivå.

På denne måten, hvor dypt er hullet i Lake Berryessa?

Lake Berryessa
Maks. dybde 275 fot (84 m)
Vannvolum 1 602 000 acre⋅ft (1,976 km3)
Strandlengde1 165 mi (266 km)
Overflatehøyde 443 fot (135 m)

Man kan også spørre, er hullet i Lake Berryessa ekte? Det er en mystisk hull i Lake Berryessa i California. Det er ikke et overnaturlig boblebad, en demons munn eller en portal til helvete eller en fjerde dimensjon. Det skumle vil nok ikke suge deg inn i det heller. Det er bare et veldig stort avløp som kalles et overløp.

Også spurt, hva er disse hullene i innsjøer?

Offisielt er navnet de 'Morning Glory Spillway,' som hullet er faktisk et unikt utløp for innsjøen og Monticello Dam. Når vannstanden stiger over 440 fot, begynner vannet å renne ned hullet og inn i Putah Creek, hundrevis av fot under.

Hvorfor har Lake Berryessa et hull i den?

I følge National Geographic er det Lake Berryessa hull fungerer som et "gigantisk avløp" for Monticello-dammen i Napa Valley, California. Det bidrar til å forhindre flomkatastrofer for tusenvis av innbyggere i nærheten når innsjø når sin maksimale kapasitet etter kraftig nedbør.

Anbefalt: