Hvilke planter lever i den kalde ørkenen?
Hvilke planter lever i den kalde ørkenen?

Video: Hvilke planter lever i den kalde ørkenen?

Video: Hvilke planter lever i den kalde ørkenen?
Video: Hvilke dyr lever i Death Valley - Californien, USA. Bighorn, Rattlesnake, Coyote, Bjergløve 2024, April
Anonim

De planter at bo i kystnære ørkener inkluderer saltbusk, risgress, svart salvie og chrysothamnus. Planter kan til og med bo i kalde ørkener , men du finner ikke så mange her som i andre typer ørkener . Planter i kalde ørkener inkluderer alger, gress og planter med spinne tynne blader.

Følgelig, hvordan overlever planter i den kalde ørkenen?

Akkurat som dyr, planter må tilpasse seg tørrheten, kald temperaturer og saltholdighet i jorda kalde ørkener . Løvfellende planter miste bladene i tørr og kalde ørkener på grunn av tørke, men i kalde ørkener de lave temperaturene forårsaker også disse planter å miste bladene sine.

hva er det kalde ørkenbiomet? Kald ørken Disse ørkener er preget av kald vintre med snøfall og mye nedbør gjennom hele vinteren og av og til over sommeren. De forekommer i Antarktis, Grønland og det nærktiske riket. De har korte, fuktige og moderat varme somre med ganske lange, kald vintre.

Foruten dette, hvilke dyr lever i den kalde ørkenen?

Dyr som gjør deres hjem i kald ørken må kunne tilpasse seg det ekstreme kald vintre og veldig varme somre. Dyr at leve i den kalde ørkenen inkluderer grevling, skallet ørn, bison, coyote, gopher slange, antilope, jackrabbit, muldyr og præriehunder.

Lever isbjørn i kalde ørkener?

Og dette ørken fungerer også som hekkeområde for mange sjøfugler. Det er to andre viktige kalde ørkener funnet i polar regioner: Arktis og Antarktis ørkener . Antarktis regnes som en ørken , med årlig nedbør på bare 200 mm (8 tommer) langs kysten og langt mindre i innlandet.

Anbefalt: