I hvilken forstand faller månen mot jorden?
I hvilken forstand faller månen mot jorden?

Video: I hvilken forstand faller månen mot jorden?

Video: I hvilken forstand faller månen mot jorden?
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim

De Måne er i bane rundt Jord betyr at den er underlagt sin gravitasjon. Det betyr at den blir trukket mot planeten med en konstant kraft og måne er trukket mot den. Men det går fort nok til det Jordens tyngdekraften er ikke sterk nok til å trekke den mot overflaten.

Følgelig, hvordan faller månen mot jorden?

Fordi det Jord roterer raskere (en gang hver 24. time) enn Måne bane (en gang hver 27.3 dag) prøver bulen å "akselerere" den Måne , og dra den fremover i sin bane. De Måne trekker også tilbake på tidevannsbulen av Jord , bremse Jordens rotasjon.

For det andre, som trekker hardere gravitasjonsmessig jorden på månen? Messe av Måne er mindre enn massen til Jord . Siden akselerasjon er omvendt proporsjonal med massen til objektet, derfor akselerasjon produsert av gravitasjonsmessig kraft mellom Jord og Måne vil være større i Måne enn i Jord.

På denne måten faller månen hele tiden mot jorden?

Årsaken er at Måne er aldri stille. Den stadig beveger seg rundt oss. Uten tyngdekraften fra Jord , ville den bare flyte ut i verdensrommet. Denne blandingen av hastighet og avstand fra Jord tillater Måne til bestandig være i balanse mellom falle og rømme.

Hva ville skje med jorden hvis solens tyngdekraft plutselig ble slått av?

Alle planetene og andre objekter i solsystemet ville fly av kurs. Asteroidebeltet ville gå i alle retninger og kollidere med flere objekter. Månen passerer rett bak Jord inn i dens umbra (skygge).

Anbefalt: