Hva er delmengden av prøverommet?
Hva er delmengden av prøverommet?

Video: Hva er delmengden av prøverommet?

Video: Hva er delmengden av prøverommet?
Video: Mengdelære 2 - Delmengder 2024, Kan
Anonim

Settet med alle mulige utfall kalles prøverommet for eksperimentet og er vanligvis betegnet med S. Enhver delmengde E av prøverommet S kalles en hendelse. Her er noen eksempler. Eksempel 1 Kaste en mynt.

Angående dette, hva er et eksempel på prøverom?

De prøverom av et eksperiment er alle mulige utfall for det eksperimentet. Et par enkle eksempler : Den rom for å kaste en mynt: {Hoder, haler.} Den rom for å kaste en terning: {1, 2, 3, 4, 5, 6.}

I tillegg, hva er forskjellen mellom hendelse og prøverom? Noen ganger forveksles det med prøverom av et eksperiment, referert vanligvis til med omega(Ω), men er annerledes : mens prøverom av et eksperiment inneholder alle mulige utfall arrangementsrom inneholder alle sett med utfall; alle delmengder av prøverom.

Deretter er spørsmålet, hva er elementene i et prøverom?

I tilfelle av et enkelt kast vil prøverom har to elementer som om hverandre kan betegnes som for eksempel {Hode, Hale} eller {H, T} eller {0, 1}. Det er seks mulige utfall og prøverom består av seks elementer : {1, 2, 3, 4, 5, 6}.

Hvordan beregner du prøverom?

Bruker formel P = Spesifikk hendelse/ Prøveplass , vi kan regne ut de prøverom hvis vi får verdiene (eller evnen til å oppnå) sannsynligheten og den spesifikke hendelsen.

Anbefalt: