Hvorfor brukes nitrocellulosemembran i Southern blotting?
Hvorfor brukes nitrocellulosemembran i Southern blotting?

Video: Hvorfor brukes nitrocellulosemembran i Southern blotting?

Video: Hvorfor brukes nitrocellulosemembran i Southern blotting?
Video: 03/10 Hvorfor brukes anabole steroider? 2024, Kan
Anonim

I den opprinnelige protokollen nitrocellulose membran har vært brukt for blotting i tilfelle Southern blot men i nyere tid nylon membraner har blitt implementert for blotting prosess på grunn av deres evne til å binde mer mengde DNA effektivt som gjør det mulig Southern blot skal utføres med mindre mengde

Følgelig, hvorfor brukes nitrocellulosemembran i blotting?

Nitrocellulosemembraner er en populær matrise brukt i protein blotting på grunn av deres høye proteinbindende affinitet, kompatibilitet med en rekke deteksjonsmetoder (kjemiluminescens, kromogen og fluorescens), og evnen til å immobilisere proteiner, glykoproteiner eller nukleinsyrer.

Og hvorfor overføres DNA til en nylonmembran? Ved å bruke 0,4 M NaOH som overføre løsemiddel etter en kort forbehandling av gelen i syre, DNA blir depurinert i løpet av overføre . Eksponering for DNA til ultrafiolett lys, enten i gelen eller etterfølgende overføre til nylon membran , reduserer evnen til å hybridisere.

I tillegg, hva er formålet med Southern blotting?

EN Southern blot er en metode som brukes i molekylærbiologi for påvisning av en spesifikk DNA-sekvens i DNA-prøver. Southern blotting kombinerer overføring av elektroforese-separerte DNA-fragmenter til en filtermembran og påfølgende fragmentdeteksjon ved probehybridisering.

Hvordan hjelper Southern blotting i rettsmedisinske studier?

EN Southern blot , oppkalt etter oppfinneren Edwin Sør , er en metode som brukes til å sjekke forekomsten av en spesifikk DNA-sekvens i en DNA-prøve. Når et individs DNA er fordøyd med et spesifikt restriksjonsenzym, blir de resulterende fragmentene analysert av Southern blot analyse.

Anbefalt: