Hvordan produserer mitokondrier energi til cellen?
Hvordan produserer mitokondrier energi til cellen?

Video: Hvordan produserer mitokondrier energi til cellen?

Video: Hvordan produserer mitokondrier energi til cellen?
Video: Celler og væv: Cellens organeller 2024, Kan
Anonim

Mitokondrier , ved hjelp av oksygen tilgjengelig i celle konvertere kjemikalier energi fra mat i celle til energi i en form som er brukbar for verten celle . NADH brukes deretter av enzymer innebygd i mitokondrie indre membran for å generere adenosintrifosfat (ATP). I ATP energi lagres i form av kjemiske bindinger.

Spørsmålet er også, hvordan produserer mitokondriene energi for cellens svar?

Mitokondrier er kraftsentrene til celle fordi de "brenner" eller bryter de kjemiske bindingene til glukose for å frigjøre dem energi til gjøre jobbe i en celle . Dette slipper energi for cellen . ATP er energi -bærende molekyl produsert ved mitokondrier gjennom en rekke kjemiske reaksjoner.

hvordan produserer cellen energi? Prosessen der celler konvertere organiske molekyler til energi kalles "respirasjon". Til slutt hydrogenet produsert i krebs-syklusen brukes i elektronkjedereaksjonen til produsere energi . De energi produsert i respirasjon er lagret i spesielle molekyler kalt "adenosintrifosfat", eller ATP.

Man kan også spørre hvordan mitokondriene produserer energi til cellequizlet?

De "brenner" eller bryter kjemiske bindinger av glukose for å frigjøre energi til gjøre jobbe i en celle.

Hvordan fungerer mitokondrier?

Mitokondrier - Slå på Powerhouse Mitokondrier er kjent som cellens kraftstasjoner. De er organeller som fungerer som et fordøyelsessystem som tar til seg næringsstoffer, bryter dem ned og skaper energirike molekyler for cellen. De biokjemiske prosessene i cellen er kjent som cellulær respirasjon.

Anbefalt: