Hvor ligger regnskogbiomet?
Hvor ligger regnskogbiomet?

Video: Hvor ligger regnskogbiomet?

Video: Hvor ligger regnskogbiomet?
Video: AMAZON RAINFOREST | Brazil Places 2024, Kan
Anonim

plassering . Tropisk regnskoger finnes i verdens varmeste og våteste områder, nemlig de som er nærmest ekvator. Verdens største tropiske regnskoger er i Amazonas-bassenget i Sør-Amerika, lavlandsregioner i Afrika og øyene utenfor Sørøst-Asia.

Dessuten, hvor ligger regnskogen?

De største regnskogene er i Amazonas-bassenget (Sør-Amerika), Kongo-bassenget (vestlig Afrika ), og gjennom store deler av sørøst Asia . Mindre regnskoger ligger i Mellom-Amerika, Madagaskar, Australia og nærliggende øyer, India og andre steder i tropene.

Foruten ovenfor, hva er klimaet i den tropiske regnskogen? De gjennomsnittstemperatur i tropiske regnskoger varierer fra 70 til 85 °F (21 til 30 °C). Miljøet er ganske vått i tropiske regnskoger , opprettholde en høy luftfuktighet på 77 % til 88 % året rundt. Den årlige nedbøren varierer fra 80 til 400 tommer (200 til 1000 cm), og det kan regne hardt.

Tilsvarende, hvordan ser regnskogbiomet ut?

Det tropiske regnskog er en varm, fuktig biome hvor det regner hele året. Den er kjent for sine tette baldakiner av vegetasjon som danner tre forskjellige lag. Topplaget eller baldakinen inneholder gigantiske trær som vokser til høyder på 75 m (omtrent 250 fot) eller mer. Tykke, treaktige vinstokker finnes også i kalesjen.

Hvorfor ligger tropiske regnskoger der de er?

Tropiske regnskoger er funnet nær de ekvator pga de mengde nedbør og de mengde solskinn disse områder mottar. Mest tropiske regnskoger falle mellom tropen av kreft og tropen av Steinbukken. De høye temperaturer betyr at fordampningen skjer raskt, noe som resulterer i hyppige nedbørsmengder.

Anbefalt: