Hvor er aktinidene i det periodiske systemet?
Hvor er aktinidene i det periodiske systemet?

Video: Hvor er aktinidene i det periodiske systemet?

Video: Hvor er aktinidene i det periodiske systemet?
Video: Песня О Переодической Таблице Элементов (2018 ОБНОВЛЕНА!) 2024, Kan
Anonim

De Aktinider . De Aktinid serien inneholder grunnstoffer med atomnummer 89 til 103 og er den sjette gruppen i periodiske tabell . Serien er raden under Lanthanide-serien, som er plassert under hoveddelen av serien periodiske tabell . Lantanid og Aktinid Serier er begge referert til som Rare Earth Metals.

Folk spør også, hvor er lantanider og aktinider i det periodiske systemet?

Grunnen til Lantanider og aktinider er plassert nederst i tidsskriftet bord er på grunn av deres egenskaper og i blokken der elektronene fylles opp. De lantanider inkludere elementene 58 til 71 (fyll ut 4f subshell) og aktinider inkludere elementene 89 til 103 (fyll ut 5f-underskallet).

hvor mange aktinider er det i det periodiske systemet? Aktinidserien omfatter 15 grunnstoffer med atomnumrene fra 89 til 103 . De fleste av disse elementene forekommer ikke naturlig, men er skapt av forskere.

Så, hvor finnes aktinider?

Thorium og uran er de eneste aktinider funnet i jordskorpen i betydelige mengder, selv om små mengder neptunium og plutonium har blitt funnet i uranmalm. Actinium og protactinium er funnet i naturen som forfallsprodukter av noen thorium- og uranisotoper.

Hvilke to aktinider forekommer naturlig på jorden?

Den eneste to aktinider funnet i betydelige mengder i Jordens skorpen er thorium og uran. Små mengder plutonium og neptunium er tilstede i uranordrer. Actinium og protactinium skje som nedbrytningsprodukter av visse thorium- og uranisotoper.

Anbefalt: