Hvordan beregner du rotasjonsakselerasjon?
Hvordan beregner du rotasjonsakselerasjon?

Video: Hvordan beregner du rotasjonsakselerasjon?

Video: Hvordan beregner du rotasjonsakselerasjon?
Video: How to calculate angular acceleration 2024, April
Anonim

Vinkelakselerasjon (α) kan defineres som kantete hastighet (ω) delt på akselerasjon tid (t). Alternativt kan pi (π) multipliseres med kjørehastighet (n) delt på akselerasjon tid (t) multiplisert med 30. Dette ligning gir standarden vinkelakselerasjon SI-enhet av radianer per sekund i annen (Rad/sek^2).

Ganske enkelt, hva er vinkelakselerasjonsformelen?

Vinkelakselerasjon α er definert som endringshastigheten av kantete hastighet. I ligning form, vinkelakselerasjon uttrykkes som følger: α=ΔωΔt α = Δ ω Δ t, hvor Δω er endringen i kantete hastighet og Δt er endringen i tid. Enhetene til vinkelakselerasjon er (rad/s)/s, eller rad/s2.

På samme måte, hva er vinkelakselerasjon avhengig av? I rotasjonsbevegelse kreves dreiemoment for å produsere en vinkelakselerasjon av en gjenstand. Mengden dreiemoment som kreves for å produsere en vinkelakselerasjon avhenger av fordelingen av massen til objektet. Treghetsmomentet er en verdi som beskriver fordelingen.

Foruten ovenfor, hvordan kan akselerasjon beregnes?

Omorganiser ligningen F = ma for å løse akselerasjon . Du kan endre denne formelen for å løse den akselerasjon ved å dele begge sider med massen, så: a = F/m. For å finne akselerasjon , del ganske enkelt kraften med massen til objektet som akselereres.

Hva er vinkelakselerasjon lik?

Det er endringen i kantete hastighet, delt på endringen i tid. Den gjennomsnittlige vinkelakselerasjon er endringen i kantete hastighet, delt på endringen i tid. De vinkelakselerasjon er en vektor som peker i en retning langs rotasjonsaksen.

Anbefalt: