Hva er det andre navnet på paralleller?
Hva er det andre navnet på paralleller?

Video: Hva er det andre navnet på paralleller?

Video: Hva er det andre navnet på paralleller?
Video: Problemløseren 2024, Kan
Anonim

Paralleller er et annet navn for breddegrader. Du vil se at disse linjene ikke konvergerer, eller kommer sammen, noe sted på kloden. Vi kaller disse paralleller fordi de alltid er like langt fra hverandre. Den første parallellen er ekvator.

Angående dette, hvilke linjer kalles paralleller?

Linjer av Breddegrad kalles paralleller fordi linjene er parallelle, eller går i samme retning som ekvator . Lengdegradslinjer krysser hverandre ekvator i rette vinkler, men ender på Nord- og Sydpolen. Linjene som går mellom Nord- og Sydpolen kalles Lengdegrad, eller meridianer.

Dessuten, hva er et annet navn for breddegrad og lengdegrad? Linjene fra pol til pol er linjer med konstante lengdegrad , eller meridianer. Sirklene parallelle med ekvator er konstantlinjer breddegrad , eller paralleller. Gratikken viser breddegrad og lengdegrad av punkter på overflaten.

Dessuten, hva er et annet navn for lengdegrader?

Linjer av lengdegrad er også kjent som meridianer. Linjer av lengdegrad og breddegrad skaper et rutemønster på kloden for navigering. Jorden er delt inn i 360 linjer lengdegrad.

Hvorfor kalles breddegrader også paralleller av breddegrader?

Svar og forklaring: Linjer av breddegrad er også kalt paralleller fordi de løper horisontalt til hverandre og ekvator. De er jevnt fordelt fra hverandre og er det alltid

Anbefalt: