Hva kalles grensen mellom stratosfæren og mesosfæren?
Hva kalles grensen mellom stratosfæren og mesosfæren?

Video: Hva kalles grensen mellom stratosfæren og mesosfæren?

Video: Hva kalles grensen mellom stratosfæren og mesosfæren?
Video: The Layers Of Atmosphere | Air and Atmosphere | What is Atmosphere | Earth 5 Layers 2024, Kan
Anonim

De mesosfæren er et lag av jordens atmosfære. De grensen mellom mesosfæren og termosfæren over det er kalt de mesopause . På bunnen av mesosfæren er stratopausen, den grensen mellom de mesosfæren og stratosfæren under.

Dessuten, hva kalles grensen mellom troposfæren og stratosfæren?

De grense mellom de stratosfæren og troposfæren er kalt de tropopause . Over tropopause ligger stratosfæren . I dette laget øker temperaturen med høyden. Dette er fordi stratosfæren huser ozonlaget.

På samme måte, hva kalles mesosfæren? så?sf??r/; fra gresk mesos, "midt") er det tredje laget av atmosfæren, rett over stratosfæren og rett under termosfæren. I mesosfæren , synker temperaturen når høyden øker.

Folk spør også, hva skiller stratosfæren fra mesosfæren?

Overgangsgrensen som skiller stratosfæren fra mesosfæren kalles stratopausen. De mesosfæren strekker seg fra stratopausen til omtrent 85 km over jorden. Gassene, inkludert oksygenmolekylene, fortsetter å bli tynnere og tynnere med høyden.

Hva er gassene i mesosfæren?

Gassene i termosfæren, så vel som i troposfæren, stratosfæren og mesosfæren, består av atom oksygen , molekylær oksygen , atomært nitrogen, molekylært nitrogen, helium og hydrogen.

Anbefalt: