Hva er delene av atomet og hvordan er de ordnet?
Hva er delene av atomet og hvordan er de ordnet?

Video: Hva er delene av atomet og hvordan er de ordnet?

Video: Hva er delene av atomet og hvordan er de ordnet?
Video: Atomic Structure And Electrons - Structure Of An Atom - What Are Atoms - Neutrons Protons Electrons 2024, Kan
Anonim

Atomer består av tre grunnleggende partikler: protoner, elektroner og nøytroner. Kjernen (sentrum) av atom inneholder protonene (positivt ladet) og nøytronene (ingen ladning). Atomer har forskjellige egenskaper basert på ordning og antall grunnleggende partikler.

I denne forbindelse, hva er delene av et atom som beskriver hver?

Strukturen til Atom : Vår nåværende modell av atom kan deles inn i tre bestanddeler deler – protoner, nøytroner og elektroner. Hver av disse deler har en assosiert ladning, med protoner som har en positiv ladning, elektroner har en negativ ladning og nøytroner som ikke har noen nettoladning.

På samme måte, hvor finnes de grunnleggende delene av et atom? Med unntak av hydrogen, alle atomer ha tre hoved- deler . De deler av et atom er protoner, elektroner og nøytroner. Et proton er positivt ladet og er plassert i sentrum eller kjernen av atom . Elektroner er negativt ladet og er plassert i ringer eller baner som spinner rundt kjernen.

Hva er de tre hoveddelene av atomet her?

De tre hoveddelene av et atom er protoner , nøytroner , og elektroner . Protoner - har en positiv ladning, plassert i cellekjernen , Protoner og nøytroner har nesten samme masse mens elektroner er mye mindre massive. Nøytroner - Har en negativ ladning, plassert i cellekjernen.

Hva er hovedkomponentene i atomet?

De to hovedkomponentene i et atom er kjernen og skyen til elektroner . Kjernen inneholder positivt ladede og nøytrale subatomære partikler, mens skyen av elektroner inneholder små negativt ladede partikler.

Anbefalt: