Hvordan holder treghet planetene i bane?
Hvordan holder treghet planetene i bane?

Video: Hvordan holder treghet planetene i bane?

Video: Hvordan holder treghet planetene i bane?
Video: Моя история начала работы парикмахером. Уроки парикмахеров для новичков 2024, Kan
Anonim

Som alle gjenstander med masse, planeter har en tendens til å motstå endringer i retning og bevegelseshastighet. Denne tendensen til å motstå endring kalles treghet , og dens interaksjon med gravitasjonsattraksjonen til solen er det som holder planeter av solsystemet, inkludert Jorden, i stabilt baner.

På samme måte kan man spørre seg hvordan tyngdekraft og treghet holder planetene i bane?

Tyngdekraften Jobber med Treghet De gravitasjon trekker solen og den planeter sammen, mens holde dem fra hverandre. De treghet gir tendensen å vedlikeholde hastighet og beholde flytte. Imidlertid gravitasjonsmessig trekke ønsker til endre bevegelsen til trekk i planeter inn i kjernen av solen.

For det andre, hvordan holder sentripetalkraft planetene i bane? Sentripetal kraft holder planeter i bane . I følge Newtons 1st lov, alle masser har treghet og ville liker å bevege seg med konstant hastighet i en rett linje. Disse objektene har fart. Jorden ønsker å bevege seg rett, men den er forhindret i å gjøre det på grunn av solens tyngdekraft.

Hvordan ville tyngdekraften få planeter til å bevege seg hvis de ikke hadde treghet?

En planet i bevegelse forblir i en stabil bane rundt de sol hovedsakelig på grunn av to ting: de naturen til det gravitasjonsmessige kraft og fordi praktisk talt ingen andre krefter virker på planeten . De momentum av en planet endringer i løpet av sin bane, men ikke , generelt, sin treghet - som utelukkende er relatert til massen.

Hva ville skje med jorden uten treghet?

Treghet = masse. Det ville ikke være en Jord . Uten masse, ville det ikke være noe som holder Jord sammen. Uten masse, den Jord ville ikke holde seg i bane rundt solen.

Anbefalt: