Hvordan er plante- og dyreceller forskjellige i struktur?
Hvordan er plante- og dyreceller forskjellige i struktur?

Video: Hvordan er plante- og dyreceller forskjellige i struktur?

Video: Hvordan er plante- og dyreceller forskjellige i struktur?
Video: Cellenes oppbygning 2024, April
Anonim

EN forskjell mellom planteceller og dyreceller er det mest dyreceller er runde mens de fleste planteceller er rektangulære. Planteceller har en stiv celle veggen som omgir celle membran. Dyreceller har ikke en celle vegg.

På samme måte kan du spørre, hvorfor er det forskjeller mellom plante- og dyreceller når det gjelder organellstruktur?

Den første forskjell er det planteceller ha en organell kalt kloroplast. Dyreceller er mindre enn planteceller og har en membran rundt seg som er fleksibel og lar molekyler, gasser og næringsstoffer passere inn i celle . Planteceller er større og har i tillegg til en membran en stiv celle vegg.

For det andre, hvordan skiller eukaryote plante- og dyreceller seg fra hverandre? Dyreceller har mitokondrier men ikke kloroplaster, og planteceller har kloroplaster, men ikke mitokondrier. Dyreceller har en plasmamembran og planteceller ha en celle vegg. Det gjør dyreceller ikke har kloroplaster og celle vegger, og planteceller gjør det.

På samme måte, hva har dyreceller som planteceller ikke har?

Dyreceller Hver ha et sentrosom og lysosomer, mens planteceller ikke . Planteceller har en celle vegg, kloroplaster og andre spesialiserte plastider, og en stor sentral vakuole, mens dyreceller gjør det ikke.

Hva er 3 forskjeller mellom plante- og dyreceller?

Planteceller ha en celle vegg i tillegg til deres celle membraner mens dyreceller har kun en omgivende membran. Både plante- og dyreceller har vakuoler, men de er mye større i planter , og det er vanligvis bare 1 vakuole i planteceller samtidig som dyreceller vil ha flere, mindre.

Anbefalt: